Опубликовано 08.10.2021 - 18:49 пользователем азбука.kz
Бұл мақалада ашытылған сүт өнімдерін өндіріске шығарған кезде сүт кәсіпорнында НАССР сапа жүйесін жасау кезінде ескерілетін негізгі шаралар кешені қарастырылады. Аралас ашытудың ашытылған сүт өнімдерін өндіру процесіне байланысты қауіптерді талдау қажеттілігі сипатталған. Өндірістік процестердің блок-схемалары келтірілген: кіріс бақылау және негізгі және қосалқы шикізатты дайындау, өндірістің технологиялық процесі. Өндірістік тәуекелдерді талдау негізінде қышқыл сүт өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігіне айтарлықтай әсер ететін аралас ашытудың бақылау нүктелері анықталды.